PERSONAL . NEWS

flaw

Hai Welcome Here


" I dare myself to be rare. I put my fav to hello kitty "

life

follow


click to know

We can chatting here

  • link blog sahaja dibenarkan
  • exchange link? inform di sini




  • feelings &Tips}
    Tuesday | 23:20 | 0Comment

    Assalamualaikum,

    Perasaan? perasaan is a "feelings". semua manusia ada perasaan termasuklah haiwan, senang cakap semua ciptaan Allah ada perasaan. memandangkan aku ni pun manusia so aku pun ada perasan and well takda sapa pun faham 100% perasaan orang lain. even rapat macam belangkas. Kadang-kadang seseorang tu sakit hati, dia takkan cakap sebab dia tau korang takkan faham perasaan dia. okay so here i give some tips.

    first and last, kalau korang rasa macam something tak kena dengan riak muka or perangai seseorang tu, korang cepat-2 la mohon maaf. maybe ramai orang anggap sekadar minta maaf tak cukup tapi benda tu la yang boleh mengubah segalanya. serious! em em tapi orang yang "sakit hati" tu jangan la layan sangat perasaan ego tu. bila orang dah minta maaf korang maaf kan je. memang susah tapi Rasulullah kita pun sentiasa memaafkan umat dia sehinggalah umatnya berubah. So mungkin bila korang sentiasa memaafkan orang, orang tu akan berubah. takda apa yang mustahil. seorang pelacur pun boleh memeluk islam. :')

    memaafkan lebih baik dari berdendam,
    kadang-kadang berdendam boleh menggangu perasaan

    Labels: