PERSONAL . NEWS

flaw

Hai Welcome Here


" I dare myself to be rare. I put my fav to hello kitty "

life

follow


click to know

We can chatting here

  • link blog sahaja dibenarkan
  • exchange link? inform di sini




  • Good feeling : Happy}
    Tuesday | 20:07 | 2Comment

    Assalamualaikum,

    Based on the title aku hope korang happy lah. Kenapa aku buat entry ni?. Aku just nak happykan diri aku and readers. Takda lah bersebab sangat. Aku tahu ramai yang emosi tak menentu kejap okay kejap hancur. korang punya diri korang tau sendiri la kenapa boleh jadi macam tu. 

    Untuk aku dan para manusia yang berlabel student mesti ada perasaan bergelar sebegitu. Kalau hari biasa datang sekolah mesti HAPPY sebab jumpa kawan, borak and kongsi duit. Tapi ada hari korang akan TAKUT sebab ada spotcheck, Kadang-kadang korang tau korang tak bawa benda "hagham" tapi korang takut kalau terbawa maybe sebab adik terletak or bawa beg sekolah keluar mall and terbawa phone yang paling aku tak faham makanan selain dalam tupperware pun tak boleh bawa. FADE UP. Then sempena untuk me-relieve-kan korang punya negative feeling korang pun join any co curricular activities. The part bila korang menang and automatik perasaan EXCITED muncul sebab nak naik pentas to grab the trophy or anything else. 
    Tapi ada satu perasaan paling manusia macam aku tak suka which is SAD. Kesedihan ni kalau korang perasan dia perasaan paling ego. Susah nak hilang even dah pujuk ew. Maybe korang sedih sebab gaduh dengan kawan so korang takda kawan nak borak, jalan pergi surau dan pinjam duit $$. lifeless la. Itu tak penting sangat ramai lagi manusia ada dalam sekolah pilih je jadikan kawan but wait-- jangan putuskan friendship.
    yang pentingnya bila korang sedih sebab result exam tak memuaskan, jatuh mendadak dan tergolek dan bila korang kena perli sebab result diorang sama dengan kau atau lebih dari kau. 

    Bagi aku korang tak perlu la nak rasa sedih macam mati kucing sebab exam boleh repeat hikhik. tak tak maksud aku exam bukan penentu hidup kau. kali ni kau gagal esok lusa tulat insha Allah kau berjaya. kau kenalah motivate diri jangan la just duduk and tunggu result dah tentulah tak ada perubahan. Aku pun pernah rasa perasaan ni sebab result pt3 (technical) aku tak memuaskan and turun. Sedih aku tak normal. aku kurang bercakap, balik rumah diam je. Bila pandang muka kakak-kakak aku mesti aku nangis sebab diorang straight A pmr tapi aku teruk. Bila fikir balik sampai bila nak diam, aku ni bukan boleh diam ada je benda nak cakap so bila diam macam batu rasa kebas mulut heh. Then to end story aku just redha dan tak harapkan apa-apa perubahan result tapi kalau ada sujud syukur aku buat weyh. Apa-apa pun aku kena tetap dengan pendirian and keep moving to achieve success. Sama la untuk manusia lain. Jangan jadikan sedih as perasaan paling ego. What u need to do just DON'T GIVE UP. Keyakinan dalam diri tu penting. Kalau masa awal usia korang dah lemah macam mana nak teruskan hidup. 

    Keyakinan tu penting. Korang kena HAPPY sebab perasaan paling baik akan legakan segelintir masalah. em macam sabun mandi dalam iklan, dia kan boleh bunuh kuman 99% je. 

    Paling penting Doa. doa la untuk hilangkan kesedihan dan jauhkan dari perkara serabut. 

    HAPPY LAh  MANUSIA