PERSONAL . NEWS

flaw

Hai Welcome Here


" I dare myself to be rare. I put my fav to hello kitty "

life

follow


click to know

We can chatting here

  • link blog sahaja dibenarkan
  • exchange link? inform di sini




  • Jemput baca (blur on tajuk uh)}
    Saturday | 08:23 | 3Comment

    Assalamualaikum,
    okay let me introduce about this entry first.
         This entry a lil bit special for my boogie. (PERMULAAN YANG HAMBAR) Soreyh. .



    This entry is quite personal so don't judge if you want to read okay. -- blog aku kan

    Sama macam manusia normal semua mesti ada kawan. Tak sah lah takda. kalau takda nanti life masing-masing "makan tak kenyang, mandi tak basah, tidur tak lena" or "hidup segan mati tak mahu" 
    ^^^^^^ macam tak sesuai je perumpamaan tu.  
    macam aku pun ada kawan, bukan 1 bukan 2 tapi keliling pinggang. Agak-agak dah kira hampir satu sekolah la. sekolah 300 students je boleh la. + kawan sekolah lama + social website. Tapi dalam ramai-ramai manusia yang aku anggap kawan tak ramai pun yang boleh dianggap bestfriend

    Aku pernah cakap yang aku ada kawan sekepala dekat Medini. But not only them that i considered as my bestfriend. Aku still ada my one and only boogie and she is Farisah Atiqah.  (Mood terharu:ON please)Entry ni tak bermaksud aku tak hargai kawan baik yang lain". 

    The way aku kenal dia tak la pelik or sweet mana. First meet time form 1. for sure la tak rapat sebab masing-masing tak pernah jumpa. FIRST MEET kan uh. So aku rapat la dengan kawan yang aku kenal. kebetulan dia duduk belakang aku. Memandangkan aku ni agak tak suka buat kerja lain dalam kelas selain dengar cikgu ajar, cakap dengan orang sebelah and depan. nak jadikan cerita aku tak borak pun dengan Farisah. Sebab aku tak suka penatkan kepala pusing. -- oh tak tu bukan reason dia. aku just tak kenal dia and muka dia nampak macam tak suka layan manusia lain. 
    Masa berlari pergi dan aku tak ingat macam mana aku boleh rapat dengan dia. Tapi apa yang aku boleh ingat "situasi pertukaran kawan" wow sounds weird. tapi tu lah. lama juga aku rapat dengan manusia sebelah aku tapi last last month time form 1 dia ter-rapat dengan manusia yang duduk sebelah farisah. So then sejak tu lah aku rasa aku rapat dengan dia. bila part manusia sebalah aku pergi belakang kelas and manusia sebalah farisah pun join, aku pun borak la. Tapi sampai sekarang aku tak ingat apa topik yang aku borak. WEYH APA NI. Start tu la kitaorang rapat agaknya.

    Apa yang kau ada dia pun ada?
    Maybe kalau nak benda memang takda tapi aku ada some fav yang sama.
    -Hello kitty -Nasi goreng kampung -Kpop group yang sama

    --The next year-- 2014
     Aku cek name list dekat kelas 2KAA1 takda nama manusia sebalah aku dulu. suddenly aku nampak nama "kau" (farisah) . Aku a lil bit happy dengan harapan yang aku akan still rapat dengan "kau" (#macam drama pun ada). 
    My 2014 begin. On that year aku duduk sebelah dia. So yas kitaorang "berhuhu" together. Happy lalalalala. Tahun tu jugak aku mengaku aku minat satu kpop group ni. and dia kata dia pun suka. That time kitaorang macam "serious, "kau" suka sapa, "kau" jangan suka ni, ni aku, no no" WHAT? 
    About five month aku habiskan masa then aku pindah. first aku cakap aku nak pindah like no one think it was real. Konon tak nak aku pindah la but dalam hati sapa tau. So aku nikmatila saat-saat terakhir aku dengan "kau" ye dok?. aku ambil gambar (sanggup stayback). Gambar tu still aku simpan.  *for those yg dah tak berminat nak baca u may read my older post*
    Then aku pun pindah. and sejak aku pindah kadang-kadang aku perasan "kau" pernah update something like "rindu" aku pun tak sangka. Time cuti final year aku ada ajak "kau" pergi keluar and then kau "yes" for the invitation. last minute "no" first aku tak kisah, but when u post you're celebrating your birthday with others i was like "meh". tapi takpe esoknya aku pergi shopping hilang dah perasaan meh meh tu.

    --This year-- 2015
    Ofc kurang tegur sebab masing-masing sibuk dengan pt3. Ada la jumpa sekali haritu. Aku pun jarang balik rumah tahun ni. satu hari aku memang dah tak tahan dengan keadaan sekeliling yang penuh dengan "gedik, perli, kutuk, tikam or whatever la" sampai aku menangis nak keluar asrama. Aku call ummi&ayah then diorang just suruh aku jngan layan. NO. aku ambil cara lain dengan luahkan dalam sekeping kertas beralamatkan rumah "kau". esoknya aku minta tolong outsider post kan. and thanks to her. tanpa dia surat aku tak sampai dekat tangan "kau". then after about 2-3 weeks "kak izyan ada post utk u"  aku dapat sampul putih dari pejabat. Mula-mula tengok ingat ak aku kirim duit tapi tulisan pelik. then aku pun pergi kantin. sebab tak sabar nak buka aku pun buka depan makanan. belum sempat aku tengok, air mata aku jatuh (nampak macam drama but it was real). haritu aku happy sangat. tulisan "kau" semakin pelik and disebabkan aku ada masalah mata, mmg susah aku nak baca.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    The point untuk personal entri just nak wish happy birthday to my dearest Farisah. Even aku tau "sweet" is not your style but i know that u will really get in-- to feel the sweetness lol. too bad birthday wish I guess. I don't have any present to give but i still have this blog so i use this blog "maximumly". Actually aku mimpi nak belikan kau new bts album tapi malang, mimpi aku tak jadi kenyataan.

    Apa-apa pun sweet 15 buddyguard. lama sunggu nak tunggu birthday ye. u'll not be older than me for sure. Goodluck in your coin life. You can spend it any way you wish, but you only spend it once. make doa to be increase your height. Be more fatty, u're too thin to walk going back after school. Get more Hershey from 7eleven. don't celebrate "dear santa" but celebrate your own bornday. Em don't forget me as Izyan that you know since 2013. Ask your mom to buy more hello kitty stuff as your birthday present and give me some. Thanks for being my kpop updater since i was in boarding school. Be nice and wonderfull person. I hope you'll talk more with me out of the kpop topics. I don't want to wish you with long sweety words bcs for me posting a long paragraph that full with birthday wish is actually doesn't mean too much. ahahahaha am i right?  Ohya once again HAPPY BIRTHDAY. 
    ^ this is y'all