PERSONAL . NEWS

flaw

Hai Welcome Here


" I dare myself to be rare. I put my fav to hello kitty "

life

follow


click to know

We can chatting here

  • link blog sahaja dibenarkan
  • exchange link? inform di sini




  • Semakan teknikal Pt3}
    Tuesday | 22:19 | 0Comment

    Assalamualaikum,


    Aish ni yang terasa nak tulis pasal Pt3 sebab dah 2 blog aku pergi and the latest entry diorang pasal Pt3. So aku pun teringin nak cerita pasal Pt3 aku jugak. Tak syok la asyik baca orang punya. Mungkin ramai tau aku ni 15 tahun sebab tu entry blog macam tulis diary suam suam kuku. Ha before tu, kalau korang perasan banyak end year giveaway sekarang tamat 15dec kan? tapi apa yang aku perasan result Pt3 keluar lagi 5 hari je 14dec. Rasa debar tu memang ada tipu la kalau cakap tak. Tapi tak la debar sangat sebab dah tau result time technical check before school holiday. Dulu time PMR takda style check markah before dapat result semua lepas dapat result itupun kena bayar la. Pt3 takda unsur surprise tapi sakit hati. 

    Yang dapat result tak memuaskan tu memang tak senang la cuti ni. Terngiang-ngiang je dalam kepala. Lain pula yang bertimbun A dia, cuti-cuti Malaysia la jawabnya. Macam aku ni mimpi nak masuk kelas ST next year tapi result subjek penting pun tak dapat A. No! aku bukan nak patahkan semangat sendiri or pandang rendah terhadap diri, tapi just nak bagi aku sedoooorrrr. tapi aku letak tepi and buatkan result tu as motivasi diri. Parents aku cakap tetapkan pendirian, nak jadi dentist jadi je.Bila fikir balik Pt3 bukan boleh jadi dentist pun. Oh tu la cita-cita aku. 

    Aku tau ramai form three sekarang tengah doa untuk 80% dah A. Ye laa sapa tak menyesal kalau dapat markah 80-84 tapi gred sama macam 70-79. okay done. aku takda la banyak sangat nak cerita pasal pt3 ni sebab dah hampir lupa sampai semalam ayah aku suddenly mention "seminggu lagi dik". Mula-mula aku tak faham then bila mak aku cakap "pt3" baru aku wooooo. Tak lena tidur. Dah la amik result dekat sekolah. Aku sanggup bangun pagi nanti just nak amik result yang not bad laaa. 

    selangor - johor : 300+ km

    Labels: