PERSONAL . NEWS

flaw

Hai Welcome Here


" I dare myself to be rare. I put my fav to hello kitty "

life

follow


click to know

We can chatting here

  • link blog sahaja dibenarkan
  • exchange link? inform di sini




  • Yey dah form4}
    Monday | 21:50 | 1Comment

    Assalamualaikum
    Yey Izyan already form 4! maybe tak ramai yang really celebrate dia punya upper form. Aku pun tak celebrate just feel thanks to self sebab dah melonjak tahap pembelajaran. Masa pt3 aku tak fikir langsung the next year aku akan form4. But now its real. THE UPPER FORM LIFE IS REALLY ADVENTURE. tak tau la time dekat U nanti. siap sedia buat klon.

    baru berapa bulan dah rasa stress dia. Dengan new exam format yang mostly changed and the sejarah yang kena lulus. Then kena ikut rubrik. I think cikgu should ask the kementerian to just make sejarah and bm in one paper sebab nak jawab sejarah pun dah macam bm. Not only that, the 1119 paper is more "extreme". Takut je nak jawab. dah macam resume. 

    Jangan pandang exam je. masalah kawan pun makin bertambah. macam "if the form is increase, the friends problem will increase too". Masalah kawan yang aku hadapi sekarang ni--- aku sorang je rasa even my friend pun tak rasa dia buat masalah. Mostly in every night aku akan terfikir nak suruh my old friend pindah or aku je pindah sekolah lama. 

    Perangai senior sekolah aku dah macam apa. Susah nak describe la. Semua nak ikut kepala masing-2. Dah ditegur buat lagi. Bila ditegur banyak kali mula la buat puak then make something yang lagi "kurang ajar". Kalau hidup nak senang please build your own school and asrama. Peraturan sikit dah cakap "dulu tak da pun macam ni, susah lah this year". Kalau gitu saya volunteer untuk hantar surat mohon keluar asrama untuk "korang". Don't use "aku senior, boleh buat" "kau junior, tak boleh buat" "kalau nak buat, tunggu sampai jadi senior" . Ayat ni paling aku pantang. 

    Aku just diberi tanggungjawab aku buat. Takkan aku nak marah junior tapi tak marah senior. Padahal dua-2 buat salah. Nak jadi seorang pemimpin kena adil. tak kisah la kawan ke musuh kalau dah salah tetap salah. kalau hidup dekat asrama nak senang lenang. tolong sewa rumah then duduk lah ramai-2 dengan "puak" kau. i really can't accept u'all punya "perangai"

    Aku harap sangat boleh bawa laptop dekat asrama. so then aku boleh tulis entri hari-2